Bekkenbodem Basis training

via de online-leeromgeving op eigen tempo werken aan je bekkenbodem en stand van het bekken.


Dit is de basis voor een gezond bekken. Het is volledig online: vol met video oefeningen, tekst en visuele uitleg en zelfs audio. Dit is vooral het fysieke aspect wat wordt aangereikt. De F van de FEM-methode.  

De pijlers van het programma:

Het uitgangspunt is het herstellen van je bekkenfunctie die in relatie staat met de conditie van je fysieke, emotionele en mentale lichaam. Het geven van inzicht en verlichting rondom bekkenproblematiek. Je wordt je bewust van je houding en stand van je bekken en verbeterd deze, net als de spierspanning rondom het bekken. We besteden ook aandacht aan je bekkenbodem en ademhaling: het vinden van een balans tussen rust en activiteit.

Lees hieronder meer:

Anatomie van het bekken

Omdat de ervaring heeft geleerd dat ALS je als vrouw:

 • begrijpt hoe je bekkengewricht werkt,
 • waar je bekkenbodemspieren aan bevestigd zitten m.a.w. hoe ze liggen,
 • welke (lichamelijke) processen zich afspelen in het bekken,

je het belang van een gezond bekken gaat inzien en dus met veel meer toewijding bezig bent om je dit te gaan realiseren. Het wekt de innerlijke motivatie op!

Je leert tijdens dit onderdeel op een duidelijke en laagdrempelige manier informatie tot je nemen over de botstructuur, de verschillende spierlagen en de eigenschappen van dit fascinerende lichaamsdeel.

Lichaamshouding en stand van het bekken

De ergonomie speelt een belangrijke rol in het geheel. Het is een zeer belangrijke sleutel tot herstel van de balans van een gezond functioneren van het bekken

Een correcte stand van het bekken en de juiste lichaamshouding tijdens je dagelijkse activiteiten zorgen ervoor dat het ongemak waarvan je last hebt terug gedrongen wordt. Omdat de spieren, banden en gewrichten op deze manier kunnen zorgen voor een optimale bloedtoevoer en aansturing van de zenuwen

Alleen zo kan je als resultaat gezonde bekken(bodem)-spieren verkrijgen. En bekkenklachten zoals: urineverlies, bekkeninstabiliteit, steeds terugkerende pijn in lage rug (bijvoorbeeld tijdens je maandelijkse cyclus) en spanning in onderbuik onder controle krijgen en verminderen.

Bekkenbodemoefeningen

Yes, hiernaar was je opzoek! Duidelijk stap voor stap uitgelegt. De 3 magische stappen en in combinatie met de juiste ademtechnieken. Dit is écht de sleutel tot de deur van succes. Hij wordt je aangereikt, gebruik je hem dan ook?

Alle bekkenbodemoefeningen staan gebundeld bij elkaar. Van makkelijk via intermediate naar uitdagend. Voor elk niveau.

Zowel kracht-training als duur-training. Oftewel het effectief samenknijpen en dit helpen zo lang mogelijk, wat nodig is, vol te houden. En dit terwijl je óók je lichaam beweegt. ;)

Zoals in echt dagelijkse situaties.

Het online gedeelte ziet er mooi en overzichtelijk uit! Ik vind dat het een duidelijke opbouw heeft, eerst een stuk anatomie, duidelijke tekst en met plaatjes nog beter te begrijpen. Fijn dat het in kleine stukjes is opgedeeld.

De oefeningen zijn ook fijn/goed. Dat je alles hebt opgedeeld in kleine stukjes zorgt ervoor dat je het makkelijker leest/bekijkt dat is dus wel makkelijk als het druk is of de kleine veel aandacht vraagt. Ik heb nu niet het gevoel dat ik een "studie" moet doen en een hele avond kwijt ben.

De oefeningen zijn prettig om te doen, niet ingewikkeld waardoor je ze dus een beetje kunt integreren in de dag. Met de kleine op de arm je heupen wiegen/draaien. Zittend achter je laptop aan en ontspannen.

Handig dat je onder de filmpjes kunt reageren.

Anita Kappinga / Mama van Vincent

Wat is jouw investering?

Wat krijg je?

 • 24/7 online inloggen. Wanneer en waar dan ook.
 • Tal van filmpjes en textlessen die jouw uitleggen van hoe en wat.
 • Via video ondersteuning oefeningen doen.
 • 1 jaar toegang tot de academie.
 • Zelfstudie pakket
 • Levenslang besloten facebookgroep ter ondersteuning.

Yearly

 • Working time 24/7 all days
 • 1 free meeting room
 • Max 15 team members
 • Free Tea & Coffee

Middels het online programma heb ik inzicht gekregen in de juiste stand van mijn bekken en hierdoor heb ik dat geoptimaliseert in mijn eigen lijf. Jennifer legt dat in kleine stapjes uit middels korte filmpjes en dat maakt het goed bruikbaar en ik nam de informatie daardoor ook makkelijk op. Jennifer is verder een zeer kundig en vriendelijk persoon. Kortom deze online-leeromgeving is een echte aanrader.

Thessa Thijs / Yogadocent

Waarom voor Bekkenspecialist kiezen:

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om het ongemak te hebben van langdurig urineverlies na je bevalling. Bekkeninstabiliteit tijdens of na je zwangerschap en de maandelijkse terugkerende pijn in lage onderrug of krampen in de onderbuik zijn ook gekend.

Door mij, als Pelvic Health yoga instructeur:

 •  te specialiseren in het vrouwelijk bekken door diverse opleidingen, bijscholingen en workshops 
 • een aantal jaren te werken met verschillende vrouwen, zwangeren, postpartum en in de overgang,

heb ik mezelf als deskundige en expert weten te profileren.

Vanuit jouw vertrouwde omgeving

Je kijkt vanuit je eigen veilige huiselijke sfeer naar het verhaal van jouw vrouwelijke bekken.

Online en op eigen tempo

Je kan zelf bepalen wanneer je online de lessen volgt, je kunt 24/7 inloggen van waar je wilt.

Gun-factor

Gun jezelf een stabieler leven zonder zorgen, ongemak en gênante problemen.
Gun jezelf een pijn vrij leven vol stabiliteit en flexibiliteit met een bekken in balans.

Taboe doorbrekend

We benoemen de dingen gewoon bij de naam, waardoor de zwaarte eraf gaat. Hierdoor voel jij je comfortabel en vrij om te kunnen werken met je eigen gewaarwording, lichaam, energie en emoties.

>