__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"9bd08":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"9bd08":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)","hsl":{"h":341,"s":0.99,"l":0.01}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Gratis Geschenk

Hoe werkt de Bekkenspecialist?


Bij Bekkenspecialist wordt er gewerkt vanuit de FEM-Methode. Deze zet in op de pijlers dat het fysieke lichaam samen werkt met het emotionele en mentale aspect. Welke niet als apart onderdeel van ons geheel is. Door te werken met je lichaam vind er ook een verschuiving plaats in de andere lagen van ons systeem.

En door deuren te openen en inzichten te mogen ontvangen vanuit wat onze emoties en gedachtepatronen ons vertellen, kunnen we bruggen slaan tussen deze werelden. Die soms zo niets met elkaar te maken lijken te hebben, wat alles behalve waarheid is. 

Via Pelvic Health Yoga, wat lichaamswerk is, gaan we op onderzoek uit in het fysieke lichaam en komen we vanzelf daar waar de onbalans is. Deze linken we samen aan de andere pijlers: emoties en gedachten, en we hebben een complete aanpak. Een holistische aanpak die een herstel in de disbalans gaat opwekken

Maar ook in het fysieke element is de aanpak holistisch. Het idee dat alleen bekkenbodemoefeningen doen voldoende is om klachten als bijvoorbeeld urine verlies weg te nemen, voldoet niet. Ook de totale lichaamshouding, voorkeurshouding en veelvuldig herhaaldelijke handelingen in het dagelijkse leven hebben grote impact op de klacht. De correcte ergonomische stand van het bekken mag dus zeker ten allen tijde worden toegepast. 

Daarnaast zijn de juiste ademtechniek toepassen, stabiliteit c.q. souplesse bieden aan het spierkorset, het belang van de werking van een gezond bekken begrijpen én de adequate techniek mbt het gebruik van bekkenbodemspieren de factoren voor het gewenste resultaat.

De juiste alignment (opstapeling van gewrichten) is dan ook een rode draad in elke vorm van yoga, bodywork en behandeling die gegeven wordt. Want de Bekkenspecialist staat naast heling ook in om blessures te voorkomen.

Samenwerkingen en co-working via:

Waar het bij Bekkenspecialist over gaat:

Transformeer je disbalans naar een gezond en vitaal functionerend lichaam.

Balans tussen stabiliteit (shiva) en flexibiliteit (shakti), begint bij een bekken in balans.

Lichamelijke klachten zijn een uiting van een onbalans in ons systeem. Onbalans in het fysieke lichaam, emotionele lichaam of mentale lichaam. De symptomen bestrijden is een kortdurig lijmmiddel om tijd te rekken. De oorzaak, de kern van de onbalans, aanpakken is de weg naar genezing. 

Het bekken is een belangrijk onderdeel van ons totale systeem. In het bekken ligt immers de basis van je bestaan. De basis van je veiligheid. Je welkom voelen op de wereld. Een optimaal vitaal bekken zorgt dus voor vertrouwen. Een stabiel fundament voor je lichaam, als wel geestelijke en emotionele gesteldheid.

Zoek niet langer de antwoorden in de buitenwereld. Herbron: uit je hoofd terug in je buikgevoel. Je Hara: je centrum. Voel vanuit verbinding met jezelf wat je nodig hebt om terug in balans te komen. En daarbij de flexibiliteit creëren die je in je leven kan implementeren.


Vanuit de holistische benadering onderzoeken. De tijdloze yoga traditie vanuit de Himalaya heeft de visie dat alles in verbinding staat met elkaar. En deze is geschikt gemaakt voor de hedendaagse vrouw.

HOE?

  • Via eenvoudige, praktische yoga oefeningen en technieken wordt via observatie zelfkennis vergaard. 
  • Verbinding maken met je adem, je lichaam en geest: kortom jezelf.
  • De levensenergie voelen stromen door beweging: activatie en ontspanning.


Mijn inner-story...

Hoi,

Ik heet Jennifer Neupane-Duin

Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te behoeden voor bekkenklachten, of deze te verhelpen. Dit doe ik via een holistische aanpak: Pelvic Health Yoga, uniek in zijn soort. Vanuit een visie dat alles in verbinding staat met elkaar. En dat geschikt gemaakt voor de hedendaagse vrouw. Om hun disbalans te transformeren naar een gezond en vitaal functionerend lichaam.

Ik ben naar aanleiding van mijn eigen klachten in het verleden, na mijn eerste bevalling in 2015, op zoek moeten gaan naar de juiste begeleiding. En deze kon ik nergens vinden. Ik ben toen mijn eigen therapeut geworden omdat ik niet met mijn bekkenklachten "wilde leren leven". En inmiddels spring ik alweer wat jaartjes trampoline zonder pijn en inlegkruisje. 

Omdat het gewoon bijna egoïstisch is zo'n waardevolle kennis voor mezelf te houden, ben ik andere dames gaan begeleiden met het terug brengen van balans in hun bekken. Dit doe ik sinds voorjaar 2018 met Pelvic Health Yoga waarbij de FEM-Methode wordt toegepast. Zo verlies je als moeder geen kostbare tijd. 

En creëer je toch de mogelijkheid om een gezond en vitaal bekken terug te krijgenZodat de klachten (pijn, ongemak, onhandigheid, urineverlies, schaamte, ...) aanzienlijk verminderen en zelfs verdwijnen.

En ik heb binnen enkele weken wonderbaarlijke dingen zien gebeuren!

Ik weet als geen ander hoe het is om met een inlegkruisje in je slip te moeten rondlopen. Dag in dag uit. Omdat je anders niet droog blijft. Zo gênant! Vervelend en irritant. Ik was nog maar begin 30 en ik wilde niet de rest van mijn jaren slijten met een verbandje in mijn onderbroek. Omdat bij elke spontane lichaamsbeweging ik kans had op lekkage. 

Diverse acties heb ik geprobeerd zoals: Kegeloefeningen, fysio/kinesitherapie, sportschool en inwendige training apparaatjes. Jij ook? En die hebben allen niet het gewenste resultaat gegeven wat je had gehoopt? Ik herken dat! Ik ben daar ook geweest, in die situaties... 

Wellicht heb je specialisten bezocht en die hebben het over een operatie in de toekomst, voor als het zo blijft. Iets wat je liever toch niet wilt. Vriendinnen, zussen, nichten en/of collega's zeggen dat ze het ook hebben..... je ermee moet leren leven.... dat het erbij hoort..... 

Jouw innerlijke stem schreeuwt echter: "NEE! dat klopt toch niet?".

Je hebt inmiddels de ijdele hoop bijna opgegeven, maar bent toch op deze site geraakt en denkt: Ach... baat het niet dan schaad het niet. 

Wat als ik je eens vertel dat jij er simpelweg niets aan kon doen dat je nog steeds met urine verlies rondloopt? Dat het logisch is, maar niet jouw schuld! Dat ik je heel goed begrijp dat je je ergens diep van binnen schaamt, omdat je toch echt wel steeds de nodige inspanning hebt geleverd. 

Wat als ik je nu vertel dat het komt omdat je tot heden gewoon nog niet iemand hebt gevonden die je echt kan helpen. Iemand met een bepaalde visie en kunde, om het probleem vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Om vervolgens met een oplossing te komen voor de kernoorzaak van jouw klacht. Dat jij geen progressie hebt kunnen maken in je situatie is, omdat je niet wist dat er ook andere pijlers aangehaald moeten worden. 

Het is logisch dat het niet lukte. Je hebt immers altijd gedacht dat je probleem met alleen maar doen van bekkenbodemoefeningen zou weggaan. En de complete aanpak van de Bekkenspecialist heb je nog niet ervaren. 

Ik kan jou helpen een unieke, eenvoudige en vernieuwende werkwijze: FEM-Methode genaamd, eigen te maken. Gebaseerd op een holistische benadering.

Met mijn diensten help ik je jouw disbalans in je bekken te veranderen naar balans. Waardoor klachten verminderen of verdwijnen. Zodat jij volop in het leven kan genieten, zonder je steeds geconfronteerd te worden met jouw lichamelijk omgemak. 

>