Pelvic Health Yoga Programma

via de online-leeromgeving op eigen tempo werken aan een bekken in balans.


Complete aanpak voor een gezond bekken. Volledig online: vol met video oefeningen, tekst en visuele uitleg en zelfs audio. Je hebt de mogelijkheid om via 1 op 1 sessies, Zoom yoga groepslessen mee te doen of de opgenomen yogaflows terug te kijken.

 

Door het gehele programma zit de unieke FEM-methode.  

De pijlers van het programma:

Het uitgangspunt is het herstellen van je bekkenfunctie die in relatie staat met de conditie van je fysieke, emotionele en mentale lichaam. Het geven van inzicht en verlichting rondom bekkenproblematiek. Je wordt je bewust van je houding en stand van je bekken en verbeterd deze, net als de spierspanning rondom het bekken. We besteden ook aandacht aan je bekkenbodem en ademhaling: het vinden van een balans tussen rust en activiteit. Het opbouwen van vertrouwen, kracht, coördinatie en stabiliteit van de spieren rond het bekken staat ook centraal.

Anatomie van het bekken

Omdat de ervaring heeft geleerd dat ALS je als vrouw:

 • begrijpt hoe je bekkengewricht werkt,
 • waar je bekkenbodemspieren aan bevestigd zitten m.a.w. hoe ze liggen,
 • welke (lichamelijke) processen zich afspelen in het bekken,

je het belang van een gezond bekken gaat inzien en dus met veel meer toewijding bezig bent om je dit te gaan realiseren. Het wekt de innerlijke motivatie op!

Je leert tijdens dit onderdeel op een duidelijke en laagdrempelige manier informatie tot je nemen over de botstructuur, de verschillende spierlagen en de eigenschappen van dit fascinerende lichaamsdeel.

In contact komen met bekkenbodem


Je gaat op onderzoek uit in je eigen lichaam. Nadat je de eenvoudige uitleg over de anatomie van het bekken hebt eigen gemaakt, wordt dit ineens een stuk gemakkelijker.

Je gaat je aandacht brengen naar wat je voelt voor gewaarwordingen. Door heel bewust de focus op je bekken te leggen met simpele oefeningen en in verschillende houdingen.

Van hier uit vertrekt voor jou de reis naar een balans terug in je bekken creëren. 

Lichaamshouding en stand van het bekken

De ergonomie speelt een belangrijke rol in het geheel. Het is een zeer belangrijke sleutel tot herstel van de balans van een gezond functioneren van het bekken

Een correcte stand van het bekken en de juiste lichaamshouding tijdens je dagelijkse activiteiten zorgen ervoor dat het ongemak waarvan je last hebt terug gedrongen wordt. Omdat de spieren, banden en gewrichten op deze manier kunnen zorgen voor een optimale bloedtoevoer en aansturing van de zenuwen

Alleen zo kan je als resultaat gezonde bekken(bodem)-spieren verkrijgen. En bekkenklachten zoals: urineverlies, bekkeninstabiliteit, steeds terugkerende pijn in lage rug (bijvoorbeeld tijdens je maandelijkse cyclus) en spanning in onderbuik onder controle krijgen en verminderen.

Bekkenbodemoefeningen

Yes, hiernaar was je opzoek! Duidelijk stap voor stap uitgelegt. De 3 magische stappen en in combinatie met de juiste ademtechnieken. Dit is écht de sleutel tot de deur van succes. Hij wordt je aangereikt, gebruik je hem dan ook?

Alle bekkenbodemoefeningen staan gebundeld bij elkaar. Van makkelijk via intermediate naar uitdagend. Voor elk niveau.

Zowel kracht-training als duur-training. Oftewel het effectief samenknijpen en dit helpen zo lang mogelijk, wat nodig is, vol te houden. En dit terwijl je óók je lichaam beweegt. ;)

Zoals in echt dagelijkse situaties.

Verstevigende yoga oefeningen

Je bent je bewust geworden van je lichaam én de stand van je bekken. Nu ga je deze blijvend verbeteren, net als de spierspanning rondom het bekken.

Dit doe je via specifieke yoga poses, zodat je lichaam die correcte lichaamshouding steeds beter terug kan toepassen in je dagelijkse leven. 

Het opbouwen van vertrouwen, kracht, coördinatie en stabiliteit van de spieren rond het bekken staat dan ook centraal in dit deel van de training.

Naast de talloze filmpjes met duidelijke uitleg, ook uitgeschreven informatie over hoe je handelingen en ergonomie tijdens je dagelijkse activiteiten het beste kunt respecteren.

Chakra Yoga en Theorie

De energie stroom opwekken in het bekken via specifieke yoga oefeningen die je de energetische energiewielen (chakra's) stimuleren om de disbalans te transformeren naar balans. Als het ware een reset van je bekken.

Daarnaast leer je over de wisselwerking (of connectie) tussen jouw lichamelijke ongemak én de mentale-emotionele kenmerken die huizen in jouw systeem. De big WHY is it happening to me....

In dit deel raak je vertrouwt met gericht lichaamswerk, gronding en visualisatie i.c.m. de daarbij behorende nieuwe overtuigingen. Dit is mede een andere sleutel tot het openen van de deur naar een gezond systeem.

Deze informatie en yoga lessen geven de holistische benadering die elders ontbreekt om jouw bekkenklachten te doen verdwijnen.

Online begeleiding

Thuis vanuit je eigen veilige plek, vanachter jouw computer, laptop, tablet of gsm inloggen in de online-leeromgeving.

Plaats en tijd kun je dus helemaal zelf inplannen, naar gelang jouw keuze.

Daarnaast is het mogelijk om online begeleiding te krijgen. Dit kunnen online 1 op 1 sessies zijn of live op locatie.

De tijd die we samen afspreken is afgestemd op jouw noden, jouw klachten, jouw wensen.

Om zo optimale restultaten te bereiken die jij voor ogen hebt die uitmaken voor jouw transformatie proces en levensstijl wijziging. 

Recentelijk heb ik meegedaan aan het Pelvic Health Yoga VIP programma van Jennifer. Zij creëert een veilige omgeving waarin je zaken gerelateerd aan je bekken zonder schroom kunt bespreken of vragen. Daardoor en door de oefeningen kan ik nu beter bij mijn gevoel komen en is de emotionele lading die voor mij hierbij hoorde er vanaf gegaan. 

Ook is alles heel duidelijk uitgelegd en kreeg ik specifieke tips voor mijn situatie. Hopelijk lukt het vanuit hier voor mij om steeds weer meer ontspanning in het bekken te kunnen laten ontstaan. 

Dankjewel voor de fijne en persoonlijke begeleiding Jennifer!

Denise Jacobs / Performance Dance Geografe

En nog veel meer ! 

Alles wat relevant is aan het bekken en wat een helende en balancerende uitwerking kan hebben. Zodat je vitaler in het leven staat. Met een gevoel van dat je empowert bent, gehoord en gezien. 

Dat je er mag zijn, dat je welkom bent en perfect bent zoals je bent. En dat jouw klachten je vertellen wat je nog wat aandacht mag geven.

Laat jouw bekken, jouw vrouwelijkheid, jouw kompas zijn naar die transformatie. Een Bekken in Balans.

Jennifer is een echte specialist (en mega-enthousiasteling) op het gebied van de bekkenbodem. Rustig en helder weet ze je heel veel te vertellen over dit gebied. Met de juiste kennis en een veelheid aan oefeningen zorgt ze ervoor dat jijzelf aan de slag kan om echt dingen te veranderen en te verbeteren. Sterk inhoudelijk, goede oefeningen, heldere uitleg: een mooi en diepgaand programma. Echt een aanrader!

Hanna Rentmeester / Yoga docent en Backoffice medewerkster

Extra bonussen:

Eetbare natuurlijk helende remedies

Al ontelbare jaren hebben kruiden ons mensen kunnen ondersteunen in bepaalde situaties. Voor vrouwen zijn er specifieke kruiden die onze processen in ons bekken ondersteunen, klachten verzachten en uitbalanceren

Hoe tof als je dan ook een systeem herstellende of ondersteunende yogaflow of therapeutische yoga poses kunt doen die inspelen op dat waar jij je theetje voor hebt gezet. Om daarnaast ook nog een schat aan informatie te hebben die kenbaar maakt welke groenten en fruit jouw bekken terug in balans zet!

Hormoon Yoga

Deze vorm van yoga is specifiek gericht op het verhelpen van hormonaal gerelateerde problemen en klachten. Een natuurlijke therapie dus. Gebaseerd op basis van diverse traditionele yogastylen.

Bij hormoon yoga ligt de focus op de hormoonklieren, die voor de hormonale balans van de vrouw heel belangrijk zijn. De hoeveelheid vrouwelijke hormonen in het lichaam wisseld voortdurend. Net als de samenstelling ervan. 

Deze therapeutische oefeningen helpen jouw hormonen in balans te houden, en dus ook die gekoppelde emotionele rollercoaster.

Die achtbaan is soms heftig maar met deze tools kun je die flow sturen.

Maan en Menstruatie

De cyclus van de vrouw en de cyclus van de maan. Wat hebben deze met elkaar te maken? Wat zijn de overeenkomsten?

Ben je een vrouw die de cyclus van de volle maan volgt of wellicht die van de nieuwe maan

Ook hebben we de cyclus van de jaargetijden. We vrouwen zijn ritmische wezens en mogen deze gaan volgen, willen we in de liniaire maatschappij kunnen functioneren. 

Alles heeft een Yin en een Yang tendens, en deze kan je sturen, gebruiken in je voordeel. Als je het ritme van de cyclussen herkent. 

Heldere uitleg in combinatie met het visuele heeft grote waarde. oefeningen gaan naarmate de cursus steeds een stap intensiever. Filmpjes geven goed inzicht in juist uitvoeren, het is een duidelijke en volledige cursus. Toffe lesgeefster die veel persoonlijke tips toevoegt waardoor lichaam en geest in elkaar vloeien.

Jennifer is een goede lesgeefster die theorie en praktijk harmonisch en duidelijk in elkaar kan verweven.

Anne Devel / Gepensioneerd

Middels het online pelvic health yoga programma heb ik inzicht gekregen in de juiste stand van mijn bekken en hierdoor heb ik dat geoptimaliseert in mijn eigen lijf. Jennifer legt dat in kleine stapjes uit middels korte filmpjes en dat maakt het goed bruikbaar en ik nam de informatie daardoor ook makkelijk op. Jennifer is verder een zeer kundig en vriendelijk persoon. Kortom deze online-leeromgeving is een echte aanrader.

Thessa Thijs / Yogadocent

Online DIY

Tot en met zomervakantie 2023 mogelijk om 

GRATIS

mee te doen aan de zoom yoga groepslessen.

 

Voor de doe-het-zelver met intrinsieke motivatie. Via zelfstudie de oefeningen implementeren in je dagelijkse leven.

 

Euro

 

297,00

 
 • online leeromgeving
 • levens lang toegang
 • in eigen tempo, dag en tijd
 • zelfstudie
 • via filmpjes, audio en tekstlessen oefeningen doen
 • levenslang besloten Facebookgroep
 • Gratis toegang tot Bonus Cursus materiaal: 1) Maan & Menstruatie, 2) Yoga/Somatisch bodywork & kruiden, 3) Hormoon yoga. T.w.v. 196,- Euro elk.
 • Klein bonus materiaal
 • Hele Pakket t.w.v. 885,- Euro (maart 2023) voor maar de investering van: 297,- Euro
Online + 1 op 1 sessies = VIP

Tot en met zomervakantie 2023 mogelijk om 

GRATIS

mee te doen aan de zoom yoga groepslessen. 

Online leer-omgeving + persoonlijk maatwerk tijdens de 1 op 1 begeleiding van de instructeur. Live-online of op locatie. Afgestemd op jouw klachten, noden en gewenste resultaten.

Euro 

497,00

 
 • online leeromgeving
 • levens lang toegang
 • in eigen tempo, dag en tijd
 • gratis intake
 • 4 x 1 op 1 sessie van een uur, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. T.w.v. 240,- Euro.
 • via filmpjes, audio, tekstlessen oefeningen doen
 • levenslang besloten Facebookgroep
 • Standaard toegang tot bonus materiaal: 1) Maan & Menstruatie, 2) Yoga/Somatisch bodywork & kruiden, 3) Hormoon yoga. T.w.v. 196,- Euro elk.    
 • Klein bonus materiaal
 • Hele Pakket t.w.v. 1125,- Euro voor maar de investering van: 497,- Euro

Ik heb met het de lancering van het Bekkenbodem Basis programma meegedaan. Toen nog met groepsbegeleiding. En dat heeft mij toen al zoveel meerwaarde gegeven. 

Ik kon nooit zo goed mijn urine ophouden, het ging altijd net aan goed maar soms ook mis. Door jouw oefeningen ben ik veel meer bewust geworden van de bekkenbodem spieren. Ik heb heel veel gehad aan jouw filmpjes en zoomsessies met ruimte voor vragen.


Ook waardevol om de vragen en opmerkingen te horen van mede cursisten. En dit alles in een veilige vertrouwde omgeving die je creëert.
Aangezien ik niet trouw mijn “huiswerk” deed, merk ik toch grote vooruitgang! Ik kan mijn urine beter ophouden en zelfs trampoline springen met mijn kleinkinderen.
Daarom volg ik nu ook het Pelvic Health Yoga jaartraject met nog meer uitleg en filmpjes. Verschil met n sportschool? Daar train je de grote spiergroepen. Bij Jennifer veel meer de kleinere dieper spiergroepen. Je wordt ook veel meer bewust hiervan.


De oefeningen lijken simpel, en dat is het ook, maar mits echt correct uitgevoerd toch intensief en dus met veel resultaat! Dit alles met de juiste ademhaling, ozo belangrijk heb ik gemerkt.
Dus ontzettend blij dat dit op mijn pad gekomen is.

Willemijn / Verpleegkundige

Waarom voor Bekkenspecialist kiezen:

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om het ongemak te hebben van langdurig urineverlies na je bevalling. Bekkeninstabiliteit tijdens of na je zwangerschap en de maandelijkse terugkerende pijn in lage onderrug of krampen in de onderbuik zijn ook gekend.

Door mij, als Pelvic Health yoga instructeur:

 •  te specialiseren in het vrouwelijk bekken door diverse opleidingen, bijscholingen en workshops 
 • een aantal jaren te werken met verschillende vrouwen, zwangeren, postpartum en in de overgang,

heb ik mezelf als deskundige en expert weten te profileren.

Vanuit jouw vertrouwde omgeving

Je kijkt vanuit je eigen veilige huiselijke sfeer naar het verhaal van jouw vrouwelijke bekken.

Online en op eigen tempo

Je kan zelf bepalen wanneer je online de lessen volgt, je kunt 24/7 inloggen van waar je wilt.

Gun-factor

Gun jezelf een stabieler leven zonder zorgen, ongemak en gênante problemen.
Gun jezelf een pijn vrij leven vol stabiliteit en flexibiliteit met een bekken in balans.

Taboe doorbrekend

We benoemen de dingen gewoon bij de naam, waardoor de zwaarte eraf gaat. Hierdoor voel jij je comfortabel en vrij om te kunnen werken met je eigen gewaarwording, lichaam, energie en emoties.

Het online gedeelte ziet er mooi en overzichtelijk uit! Ik vind dat het een duidelijke opbouw heeft, eerst een stuk anatomie, duidelijke tekst en met plaatjes nog beter te begrijpen. Fijn dat het in kleine stukjes is opgedeeld.

De oefeningen zijn ook fijn/goed. Door de oefeningen kun je (weer) bewust worden van het bekkenbodemgebied. Fijn dat daar ook verschillende oefeningen voor zijn. (ook die we tijdens de 1e zoommeting hebben gedaan) Ik ben ook van mening dat de bewustwording goed moet zijn voor je verder kunt gaan met oefeningen. Contact maken met het gebied dus.

Dat je alles hebt opgedeeld in kleine stukjes zorgt ervoor dat je het makkelijker leest/bekijkt dat is dus wel makkelijk als het druk is of de kleine veel aandacht vraagt. Ik heb nu niet het gevoel dat ik een "studie" moet doen en een hele avond kwijt ben.

De oefeningen zijn prettig om te doen, niet ingewikkeld waardoor je ze dus een beetje kunt integreren in de dag. Met de kleine op de arm je heupen wiegen/draaien. Zittend achter je laptop aan en ontspannen.

Handig dat je onder de filmpjes kunt reageren.

Anita Kappinga / Mama van Vincent

Ik raad dit programma aan. De informatie over het bekken en daarnaast de praktische oefeningen met duidelijke uitleg. En de filmpjes zijn zo goed begrijpend gemaakt. Ik vind dit echt super gedaan. Nu weet ik veel meer hoe het bekken in elkaar zit en hoe deze werkt.

Je kunt het programma op je eigen tempo volgen.  Het is ook zeer leerzaam en nuttig als je nog niet eerder bent bevallen.

Jennifer geeft hele duidelijke uitleg. Neemt de tijd voor de vragen die ze krijgt. Ik vind het fijn dat er 1 x per 2 weken een zoom-meeting is, hierdoor blijf ik extra gemotiveerd.

Ingrid / Banketbakster

>