Happy Hips Yoga

Belevingsdag.


Breng jouw bekken terug in balans met yoga therapie.

yoga Therapie - Happy Hips YOga

Het beste van 3 yoga-stylen gecombineerd in een les. Chakra yoga, Yin yoga en Restorative yoga.


Dit betekent: Onthaasten, In overgave gaan, ontspannen, openen en werken op bindweefsel niveau. Maar ook stretchen, ademwerk en gronden. En dat vertrekkend vanuit het bekkengewricht.


Met als resultaat een uitgerust, vitaler en soepeler lichaam.

Jouw wens voor 2023 is toch ook dat de tijd die je buiten de yogamat doorbrengt ontspannen en soepel kan verlopen?

Gun jezelf een kennismaking in het Belgische Kempen met een belevingsdag: Bekken Yoga Therapie.

Deze dag, is zowel voor de nieuwsgierige ontdekker als voor de practiserende en meer ervaring hebbende reizigers op het pad van yoga.

Tijdens de yoga les worden verschillende zittende en half-liggende houdingen aangenomen waarin we soms verstillen. En waarin we soms ook een kleine dynamische beweging blijven maken. Welke in een rustig tempo wordt op gebouwd. 

Altijd gebaseerd op het activeren, stabiliseren, verstevigen maar ook openen, flexibel maken en stretchen van spiergroepen die rondom het bekken zitten. De lichaamsdelen die aanbod komen zijn benen, billen, heupen en gehele wervelkolom.

We gaan uit van het principe: met zo min mogelijk inspanning het optimale behalen. Dat maakt deze vorm van yoga naast effectief ook heel ontspannend.

We gebruiken hulpmiddelen ter ondersteuning. Dit kunnen zijn: dekens, kussens, bolsters, rollen, extra matten, foam blokken,…. maar ook vanuit thuis meegebrachte ceinturen/riemen, een extra sportmat, grote strandhanddoeken, fleece dekens en/of sierkussens uit de zetel. 

Tijdens deze workshop maken we contact met de adem, zoals het op dat moment is, of beoefenen een bepaalde techniek. Dit doen we zowel voordat de workshop begint, tijdens, als wel bij de eindontspanning. Ademwerk is een belangrijke tool tijdens deze vorm van yoga. Omdat onze bekkenspieren op onze diafragma (middenrif), als wel op ons keelgebied reageert. 

Bewust naar je lichaam luisteren wat het je verteld. Voelen zonder oordeel en met nieuwsgierigheid gewaarwordingen in je lijf constateren. Dat zijn andere key elements die we gebruiken. 

We geven tijdens deze les ons fysieke lichaam de ruimte en tijd om volledig in de ondergrond weg te zakken, we aarden. Zo kan (volledige) overgave gecreëerd worden en kan het lichaam, als wel de geest, de gelegenheid krijgen om zich letterlijk gedragen te voelen. Waardoor de stress letterlijk van zich afglijdt. Zodat je kan onthaasten, uitrusten en herbronnen.

Door de zelfgecreëerde ontspanning laden we onze interne batterij weer op met Prana (levensenergie). Heling kan plaats vinden als we openstaan voor ontvangen en basis veiligheid hebben gecreëerd. En krijgen positiviteit, innerlijke rust en vertrouwen de gelegenheid om te manifesteren.

Deze workshop zal gegeven worden met een groep van maximaal 6 deelneemsters.

Datum, tijd en locatie:

Zondag 5 februari 2023. van 10:30-16.30 uur.

House of Shiva and Shakti: Kuiltjesstraat 24, 2260 Oud-Turnhout

Investering:

35 Euro.

En een dosis betrokkenheid en toewijding naar jezelf toe.

Home made lunch voor jezelf.

Door:

Pelvic Health Yoga instructeur.

Yoga Alliance Teacher met vele verdiepende bijscholingen.

Inclusief:

Koffie, thee, water & snacks worden voorzien.

Er wordt een pauze voorzien waarin eigen meegebrachte lunch genuttigd kan worden. 

Wat er gebeurt tijdens en na de workshop:

" Er wordt op de rem gedrukt en meer in het lichaam gegaan. Dat doet deugd. Ik merk dat ik beter slaap en minder pieker. Deelname aan jouw lessen en workshops doet goed voor mijn welzijn. Ik voel me altijd beter achteraf, en steeds meer in balans. Hartelijk dank om jouw kennis telkens weer te delen! "

Marsha

Medewerker personeelsdienst

"

De poses en opbouw zijn zorgvuldig geselecteerd.

Tijdens de workshop kan worden afgestemd op specifieke vragen, klachten of noden van de deelnemers.

Met plezier geef ik yogaposes en ademoefeningen die verlichting geven voor jouw rug, bekken, middenrif en schouders. 

Gun jezelf een dag me-time: Quality Time met jezelf om terug in balans te geraken. 

Vanuit je bron voelen wat jij nodig hebt, zodat de tijd die je buiten de yogamat doorbrengt, ook dan in de ontspanning kan blijven.

Gun jezelf deze vorm van yoga welke bijdraagt aan herstel van je bekken of een burn-out. Maar ook heel effectief is bij een recuperatie van een ziekte of operatie.

OF dat het nu het terug in balans zetten is van de toewijding die je vaak aan anderen geeft. Door tijdens deze me-time yoga workshop voor jezelf te zorgen?

Op een zachte manier bewust afstemmen op je lichaam. En het geven wat het nodig heeft en verdient: namelijk herbronnen vanuit zichzelf.

  • Ben jij toe aan een dag quality time met jezelf om terug in balans te geraken en jouw batterij op te laden?
  • Lijkt het je heerlijk om de vele prikkels en stress van de dag letterlijk van je te laten afglijden?
  • Wil je graag mindfull en in alle rust op de yogamat kunnen afstemmen wat je lichaam en geest nodig heeft?
  • Wil je dat de tijd die je buiten de mat doorbrengt - in real life - ook ontspannen kan verlopen?
  • Wil jij een stap zetten in het transformeren van bekken klachten naar een vitaal lichaam?
  • Wil je een begin maken aan de reset van jouw bekkengebied?  
Zoek je verbinding met andere vrouwen? Wens je herkenning of wil je erkenning voelen? In een veilige setting met maximaal 6 andere vrouwen creëren  we deze safe space.

Heb je een Druk leven en wil jij?

De balans blijven behouden, rust en ontspanning op een diepere laag in je lichaam creëren?

Flexibiliteit en energie krijgen.

Een deel van de houdingen bestaan om flexibiliteit te creëren in het lichaam. Andere oefeningen zijn de om energie op te laden. We werken aan de basis van het in balans brengen van het stress niveau in het lichaam. Ergonomie of alignment rondom het gewricht en spieren staan centraal. En we werken op een laag dieper in het lichaam: het bindweefsel.

Via connectie met lichaam in hier en nu komen.

Veel al liggend of zittend maken we connectie met verschillende lagen in het lichaam: spieren, gewrichten en bindweefsel. We tunen-in op de lichamelijke gewaarwordingen en creëren ontspanning. Versoepelen ons lijf. Weg uit de rat-race, terug naar de rust en ruimte in jezelf door je te laten begeleiden door je eigen adem. Je komt lichamelijk, geestelijk en emotioneel weer tot rust en in terug in balans.

Tijd en ruimte krijgen om te ontstressen.

De houdingen, net als de eindontspanning, worden voor een aantal minuten aangehouden, zodat er voldoende tijd is om volledig in de pose te zakken. Zo kan (volledige) overgave gecreëerd worden en kan het lichaam, als wel de geest de gelegenheid en tijd krijgen om zich letterlijk gedragen te voelen. Zodat het zich kan onthaasten en opladen met energie.

Dankbaar:

" Ik ben nog steeds dankbaar voor de yoga lessen die ik met jou kon meemaken. Jij bent heel professioneel en gepassioneerd door jouw job! "

Sylwia

Winkelmedewerkster

"

Resultaat:

" Jennifer neemt haar tijd om iedereen persoonlijk te helpen. Aangezien ik reeds een aantal blessures heb is dit zeer mooi meegenomen. Ik merk trouwens na vier sessies reeds meer beweeglijkheid in mijn schouder die toch dik drie jaar bevroren was. " 

Martine

IT-medewerkster

"

Doet deugd:

" Bedankt voor de fijne lessen, ik heb het nodig en het doet altijd deugd. Je doet dat goed! "

Kathelijne

Ziekenhuismedewerkster

"
>