Woman wisdom

Door Jennifer

vrouwelijke wijsheid vanuit bekken

In onze hedendaagse leefsysteem leren we kennis. School is een kennisbank. Overgedragen vanuit de ratio, de wetenschap. Helaas leren we in de maatschappij en de samenleving niet de wijsheid die ons systeem bezit als bron. En doordat we dit vaak ook niet vanuit onze opvoeding via onze ouders leren, lijkt die wijsheid van onze oermoeder verloren te gaan. Lijkt inderdaad.

Want iets wat je in je hebt, kun je immers niet verliezen. Wel mogen we opnieuw leren en onderwezen worden hoe we dit kunnen activeren. Zodat we hier ook uit kunnen gaan putten. De bron van vrouwelijke wijsheid. Daar staat House of Shiva and Shakti en Bekkenspecialist voor.

Prana de levenskracht. Ons lichaam, onze tempel, die de energie en de wijsheid creëert, activeert en genereert. Zowel de mannelijke (shiva) als het vrouwelijke (shakti) aspect. Zonder donker geen licht, zonder dichtheid geen ruimte, zonder stabiliteit geen flexibiliteit.

De bron van levensenergie, creativiteit en gezondheid. Ik begeleid je graag in het leven met alle aspecten die samengaan vanuit de het wonderschone bekken. De wieg van het bestaan.  Het fundament voor stabiliteit, veerkrachtigheid en flexibiliteit. Optimaal vitaal met een bekken in balans. 

“Don’t treat the symptoms… heal the imbalance at the root.”    
∼    
Behandel niet de symptomen… heel de onbalans bij de oorzaak.

Leer er maar mee leven. Zet jezelf er maar overheen. Ik heb dat ook. Het is normaal….. Dat hoor je vaak in de hedendaagse maatschappij bij jouw ongemak die je beleeft. En je bent dit inmiddels bijna aan het geloven. Alleen ergens voel je dat het niet klopt… Zou het kunnen zijn dat er redenen zijn waarom je deze onbalans steeds weer opnieuw blijft ervaren?

Heeft het nut om te blijven forseren? Wat heeft het je opgebracht? Waarschijnlijk niets… Neem tijd om te rusten, om te luisteren naar je lichaam, om in te tunen in je bron. Je vrouwelijke wijsheid, in je bekken. En vraag jezelf af: wat is er aan de hand? Wat gebeurt er met mij? Waarom is dit?

Het lichaam kan zichzelf helen als het de juiste omgeving krijgt: voeding en liefde. Denk maar aan een wondje in de huid. Zo is het ook met je bekken en haar klachten. De juiste fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische elementen in een veilige zetting. Op elkaar afgestemd om elkaar in balans te brengen en te versterken.

Eet, beweeg en leef op een manier die jouw diepste waarheid en jouw wijsheid vanuit je wortels ondersteund.

Stop met het bevechten van de symptomen, deze te bestrijden. Maar luister naar ze, naar hun raad. Gebruik ze als hulpmiddel. Om het dagdagelijkse leven te creëren wat je graag hebt: klacht vrij en zonder ongemak.

Over de auteur

Jennifer  -  Pelvic Health Yoga Instructeur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>