Hoe overtuigingen de status van je gezonde vitale lichaam bepalen

Door Jennifer

gezond vitaal leven

De kracht van de geest is sterk, dat weten vele mensen. Maar hoe beïnvloed en werkt dit dan door op het lichamelijke niveau? Daarvoor mogen we 2 belangrijke elementen in het systeem van de mens begrijpen. En dat zijn wel deze twee:

1) Wij mensen reageren bewust en onderbewust op allerlei prikkels die we de hele dag opnemen. Je zou kunnen zeggen dat het menselijke lichaam voortdurend reageert op elke “psychische impuls”. Deze onbewuste of bewuste psychische impulsen: reacties ofwel overtuigingen die we absorberen, zorgen voor veranderingen in de chemische samenstelling van het bloed. En aangezien bloed nu eenmaal door het hele lichaam stroomt, worden dus uiteindelijk alle lichaamsdelen beïnvloedt hiermee.

2). Bij elke psychische impuls worden bepaalde hersendelen geactiveerd, de hypofyse, een onderdeel van de hersenen, een klier, zal op haar beurt hormonen afscheiden. Hormonen zijn dus daardoor ook dragers van die “Psychische boodschappen”, die impulsen, die overtuigingen. En hormonen zetten heel veel lichamelijke, fysiologische, processen in gang of ondersteunen deze.

Onze mentale welzijn, onze geest, onze psychische gesteldheid beïnvloedt kort gezegd dus de lichamelijke ervaring, de fysiologische gezondheid. Door positieve & gezonde overtuigingen aan de hersenen en hypofyse door te geven, bouw je eigenlijk dus mee aan een gezond vitaal lichaam. Zowel hormonaal als op bloedniveau. Elke overtuiging (drager van de psychische boodschap) wordt via de hersenen, welke via bloed gevoed worden, neurologisch doorgezonden aan de klieren* en deze zenden op hun beurt de boodschap weer door naar het hele lichaam.

En daarmee is de cirkel rond. Geslachtsklieren en hormonen zijn dus dragers van krachtige psychische energieën die nuttig zijn in het transformatieproces naar een gezond en vitaal lichaam.

En ook de genen zijn door de psyche van de mens gecodeerd. Diverse onderzoeken tonen inmiddels aan dat een nieuwe, een andere psychische mentaliteit in staat is de genen te de-coderen. Hierdoor is men dus in staat om met manifestaties, denkpatronen wijzigingen aan te brengen aan zogenaamde onomkeerbare situaties.
We weten dat genen dragers zijn van oer-oude overtuigingen, reflexen, dwangmatige handelingen, …. wat we meestal onder de noemer erfelijkheid wegzetten. Deze genen duwen eigenlijk een mens in bepaalde patronen.

Een bewust mens beseft dat het geen slachtoffer hoeft te zijn van deze oude overtuigingen of hersen programmaties, die het in het verleden had. Bepaalde technieken; zoals specifieke meditatie icm ondersteunende lichamelijke handelingen, kunnen de menselijke computer de-programmeren en een nieuw programma bezorgen. Juist de combinatie van de neuroplastische signalen en fysieke beweging zorgt voor een daadkrachtige imprint in het systeem.

Als we goed toekijken dan zijn wij geen toevallige slachtoffers van een wel of niet goed functionerende kliersysteem c.q. stel hersenen. De klieren en hersenen reageren alleen maar op de psychische bewustzijnstoestand van het moment. Des te bewuster je wordt, hoe meer en gemakkelijker je greep kan krijgen op de thema’s (chronische aandoeningen) die zich in het menselijk lichaam afspiegelt.

Elke fysieke klacht heeft zijn psychische oorsprong van de impulsen waarmee we gevoed worden. Het lichaam is nu eenmaal een holistisch systeem, we mogen het zien en ervaren als een drie-eenheid: het fysieke lichaam, het mentale lichaam en het emotionele lichaam bewegend door de energetische materie rondom ons.

 

Omdat het vrouwelijke bekken met al haar processen, mij zo sterk intrigeert is mijn intentie om geregeld informatie over thema’s, aandoeningen, klachten, etc, … van dit bijzondere lichaamsdeel te plaatsen.

lees ook: optimaal vitaal met een bekken in balans.

 

*Overzicht van de klieren:

1. Hypothalamus (koppeling zenuwstelsel en hormoonstelsel)

2. Hypofyse (komen signalen binnen vanuit zenuwstelsel, krijgt hormonale opdrachten van Hypothalamus en stuurt deze door naar andere hormoonklieren)

3. Schildklier (stofwisseling en groei)

4. Bijnieren – adrealine, cortisol, oestrogeen, progesteron, testosteron (stress en bloedsuikerspiegel reacties)5. Geslachtsklieren (eierstokken) – geslachtshormonen: oestrogeen, progesteron en testosteron (menstruatie, libido, voortplanting, kenmerken geslacht, geslachtsrijpheid)

6. Alvleesklier (pancreas) – verteringsenzymen: insuline & Glucagon (spijsvertering en bloedsuikerspiegel)

7. Pijnappelklier (epifyse) – melatonine (dag-/nachtritme)

Over de auteur

Jennifer  -  Pelvic Health Yoga Instructeur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>