Waar kan yoga je bij helpen?

Door Jennifer

De meeste mensen weten ergens wel dat yoga helpt bij lichamelijke ongemakken en pijnen. Alleen yoga doet zoveel meer, het raakt ook je psycho-emotionele problemen en uitdagingen met identiteit aan. Wat houden die laatste 2 dan precies in?

Voorbeelden hiervan zijn: waardering van buitenaf zoeken, battle between head & heart, gevoel hebben verantwoording moeten afleggen, stress, onmacht, vergeetachtigheid, verslaving, overspannen, burn-out, depressie, zorgen hebben, moedeloos zijn, kwetsbaar voelen, overprikkeld raken, eenzaam voelen, chronische ziekten, allerlei “vage” klachten hebben, gestrest zijn, futloos voelen, alles is te veel, gevoel hebben te worden opgeslokt, niet kunnen bijhouden van de wereld die maar sneller/drukker/groter/meer wordt, getraumatiseerd voelen, het gevoel te hebben te veel te moeten, continu bezig zijn met jezelf aanpassen.

Al deze dingen zijn symptomen dat je niet in balans bent. Je lichaam en haar functioneren, schreeuwt in ieder geval om hulp van jou zelf! Dat je gaat luisteren, dat je gaat inzien, dat je gaat voelen wat het nodig heeft. Dat je jezelf serieus neemt, een prioriteit maakt van jezelf. Wist je dat elk symptoom een onderliggend probleem heeft? Dat elke gewaarwording in je lichaam of geest is gekoppeld aan een emotie of dat het een emotie oproept? Dit is een herinnering, een imprint. Van eerder meegemaakte situaties. Via de yoga poses, de houdingen, de asana’s werk je samen met jezelf op lichamelijk niveau aan deze factoren. De adem gebruiken we om in het hier en nu te komen. Adem is geen verleden of toekomst, nee adem is nu in het moment zijn. Via adem verbind je het lichamelijke, geestelijke en emotionele niveau. Hierdoor kan je lang weggestopte ervaringen die blokkades hebben gecreëerd, of de oorzaken, doen opheffen.

Deze blog kan je ook inspirerend vinden: Waar kan yoga je bij helpen?

Over de auteur

Jennifer  -  Pelvic Health Yoga Instructeur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>