Wat zijn de kwaliteiten van een gezond bekken?

Door Jennifer

Als vrouw lekker en vitaal in je lijf zitten, je authentieke zelf kunnen en mogen zijn. Staan voor jezelf en het leven, stabiel en flexibel, zodat jouw zelfvertrouwen en uitstraling toeneemt. Je ondersteund en zorgeloos voelen. Kunnen genieten van spontaniteit en vol passie deel nemen aan het dagelijkse leven. Positief, geduldig en vol energie zijn. Focus zonder opgejaagd gevoel. Jezelf goed genoeg voelen. Een effect dat werkt zowel in je privé leven als in werkrelaties.

Je vraagt je wellicht af…. Waarom zou ik met mijn bekken bezig zijn?

Omdat je dan kan ervaren hoe het is om niet steeds in je hoofd hoeft te zitten. Niet zo continu hoeft na te denken over wat, wanneer en op welke manier. Omdat je je dan ondersteund en zorgeloos kunt voelen ipv onzeker over het leven. Dat je geen strijd meer hoeft te leveren met zowel de buitenwereld of met jezelf. Je jezelf niet leeg hoeft te voelen maar juist vol leven, want je levensenergie wil stromen vanuit het bekken. Durven creëren, (nog meer) willen en kunnen openbloeien!

Wat geeft bewustwording in je bekken je als vrouw?

Werken met je bekken geeft je verbinding met de kracht als wel de sensitiviteit in het bekkengebied. En op die manier wordt de opening gemaakt om jezelf te kunnen verbinden met je vrouwelijkheid. Het heeft een positieve uitwerking op je fysieke, emotionele en mentale systeem.

Je bekken staat voor vrouwelijke kracht en sensitiviteit. En de Pelvic Health yoga die ik geef is gericht op het bewust worden van je hele bekkengebied en je ten diepste te verbinden met je vrouw-zijn. Het werken met de energie en de ontspanning die je kan creëren heeft een positieve uitwerking op je totale lichaamshouding, je welzijn en levenslust.

Op naar een totale ontspanning van binnen uit: de must have voor elke vrouw.

Dit is te realiseren. Namelijk door aandacht te geven aan onze psoas spier, onze bekkenbodem, onze dijen en flanken. Pelvic Health Yoga als tool, als lichaamswerk. Om dit magnifieke deel van het lichaam terug in balans te brengen is versterking als wel ontspanning nodig. Voor elke vrouw is dit echt noodzakelijke kost. Self-care door Pelvic Health yoga, omdat we het leven doorgeven vanuit de basisveiligheid die in ons bekken hoort te huizen.

Wat levert het me op als mens?

Een betere connectie met jezelf. Voelen én weten vanuit innerlijke beleving, daardoor berusting ontvangen in hoe je je voelt. Met veel minder oordeel kijken of luisteren naar wat er gaande is in je innerlijke wereld. Voelen dat het oké is dat je de antwoorden van binnenuit krijgt. Handelen vanuit intuïtie of buikgevoel. Dat je meer ruimte, tijd en rust beleeft. Dat er vertrouwen is, verbinding is….. Balans en harmonie ervaren.

Wil je ontdekken en ervaren via je bekken hoe het echt staat met de kwaliteiten in jou? Hoe je ze kan ondersteunen en stimuleren?

Lees er meer over op de webpagina: pelvic health yoga programma.

Wellicht vind je dit artikel ook interessant: Optimaal vitaal met een bekken in balans

Over de auteur

Jennifer  -  Pelvic Health Yoga Instructeur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>